То е скрито
дълбоко в корена
на широколистния Риск
и е вкопчено здраво
в Болката -
рохкава и пречистена…
То е малко,
усмихнато изворче
в непребродна гора от Тъга,
от което отпива
Истината
с шепите на една Вина…
То е в малкото
цъфнали мигове,
от които узрява стихът...
То е в мен, макар невидимо,
в Кръстопътя
на Правия път...
© Веселка Стойнева Все права защищены