Щастието в света
На кръстниците Валя и Здравко
Откриха се сред бурите в морето
и погледите спряха един в друг.
Усмихна се зарадвано небето,
че нещо ново раждаше се в миг.
Любовта гореше във сърцата
и неистово постави своя трон.
Завинаги побягна самотата,
заедно постлаха своя дом.
Той я срещна толкова случайно,
но обич във сърцето му гори.
Завинаги обречен на това тайнство -
любовта в едно да ги сближи.
А тя отвори своите очи
и усмивка на лицето се показа.
Красива както никога преди,
пред звездите свойта изповед изказа.
И днес е дълъг пътят до олтара,
но безкрайно е изпълнен със мечти.
Думата за вярност си остава
в обещание за дълги, светли дни.
Но щастието трудно се постига
сред бурите житейски на нощта.
Само нежност и разбиране ти стига,
в живота да царува любовта.
И в този миг тържествен пожелавам
животът да отвори днес врата.
Щастливи и достойни останете
и завинаги да властва любовта.
А през трудностите нивга не губете
истинските стойности в света.
Децата си на мъдрост научете
и нека щастието ви следва до века.
28.05.2008 г.
© Галена Върбева Все права защищены