Потрепва утрото на пролетта в ръцете
танцувам гола под дъжда от цветове,
със сватбена премяна смее се черешата
в компанията на нарциси и на лалета.
Листата, някак тихичко се кискат
под гъдела на припкащи пчели -
денят е извор със вкуса на вишни
и аромат на момини сълзи...
Щастлива съм, че имам тази радост
да вдишвам водопада от цъфтеж.
Под сянката на пинията присядам -
под златото на младите й свещи.
Усещам със кръвта си сила нова
тревите ме изпълват със живот,
дърветата дъхтят, за плод готови -
сърцето ми е жадно за любов...
Целувка сладка слънцето ми дава,
небето ме залива със мечти ...
Очи притварям - зов съм от ухания.
И искам да извикам - Пролет, остани!
© Дакота Все права защищены