Шибан свят, шибани хора,
колко виновни отиват в затвора?
Някой на дребно продава ти дрога,
друг безпощадно те псува от блога.
Криза финансова къса ми джоба
съседът “любовно” ме гледа със злоба.
Няма го вече мойто момиче -
то подир мутрата с “бентлито” тича!
В офиса лъскав ме чака задачка -
от сутрин до вечер здраво се бачка!
Шефът е готин, не плаща редовно -
за всяка стотинка се моля виновно!
Прибирам се вкъщи изпълнен с надежда,
че утре животът ми сам се подрежда!
Събуждам се весел, но бързо разбирам -
и днес ще живея, макар че умирам...
© Галин Добрев Все права защищены