Ще бъда и грешник,
защото така съм създаден!
Макар да желая да бъда добър и безгрешен...
Но моят билет е от люлката още издаден...
И опит за смяна направо изглежда ми смешен...
Кога ще потегля?
Не пише ни час, нито дата...
А аз пък отдавна към туй интерес не питая...
И тъй си живея, оставил билета оттатък –
на рафта в бюфета, във ъгъла нейде накрая...
Сега съм спокоен.
По-синьо небето изглежда.
И все по уханни цъфтят и множат се цветята.
И все по-красива в мен гуши се топла надежда.
И все по-прекрасна изглежда под мене земята...
Какво, че съм грешник!
От всичко да вкуся желая!
За мен всеки миг е прекрасен, дори да е кратък...
Аз искам и грях,
и любов
да изпитам докрая!
Преди да съм тръгнал...
Преди да съм минал оттатък...
01-09-2010
© Георги Ванчев Все права защищены
прилича ми на рецепта за истинското щастие!!!