Ще има...
Ще има кал в живота ни,
ще има смрад и пръски.
О, светлината има антипод.
И хората един на друг
все някой ще насъсква
и туй ще трови техния живот.
Ще има сълзи, брат,
и горчиви дни ще има.
Ще къса мъка хорските сърца.
Но радостта от светлината
е неповторима,
като усмивка в детските лица.
Уверен съм,
не са нахалост дните отлетели.
Вълнува ни днес драмата в света.
Искрите романтични вътре
цял живот са тлели.
И в миг на слабост няма да умрат.
О, вечно ще се бориме
със злото у човека,
защото няма самò да умре.
То избуява като плевела
от памтивека
и няма сила да го спре.
© Христо Славов Все права защищены