21 февр. 2013 г., 09:50

Ще ми повярвате ли? 

  Поэзия
428 0 2

Аз търсих, търсех, търся и сега,

като слепеца Светлината.

Мечтаех за красивата дъга,

за най-доброто на земята.


Аз търсех, търсих, търся и сега

разковничето на Земята.

Протягал съм на страдащи ръка,

нечакайки за туй отплата...


Аз своя път по стръмното вървях,

избързвах или изоставах.

От неизвесното изпитвах страх.

Умирах и се съживявах.


Крилата ми все бяха във размах,

но често пъти ги прибирах.

Аз много истини  до днес разбрах

и с много истини умирах!


И затова и аз дотук не спрях.

Но съм се влачил от умора!

Навярно за това и аз успях,

ще ми повярвате ли, мили хора!?

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??