ЩЕ НИ ИМА
Ще оцелеем, въпреки застоя,
и въпреки тях – политиците.
Издръжлив ни е – види се – соят
и калени в бедност душиците.
И преди не познавахме лукса.
Той, дори, бе за нас забранен.
Беше дума и срамна, и гнусна,
от доволни “борци” заклеймен.
Социалната слабост ни люшка
не от днес, не от вчера дори.
От рождение тя ни е дружка.
под ръка все със нея вървим.
Но сме живи, напук на съдбата.
Оцеляхме в най-страшния мрак.
Кой можа, си запази душата,
който не – Бог е мъдър и благ!
Та, и в днешния хаос е трудно.
Безпарични живеем и днес.
И макар да напредваме мудно,
все е нещо. Все е прогрес.
Зная аз: занапред ще ни има!
Ний сме храбър и силен народ.
Гордостта ни – во век несломима.
Ще намерим през времето брод!
1995 г
Добрич
© Румен Ченков Все права защищены
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=86829