На Лили Иванова
Да стигнеш до върха и да останеш...
Непоклатима ветровете да посрещаш...
Звездите, слънцето да хванеш –
без страх, че непосилно са горещи...
Да те заливат струите небесни...
Да те връхлитат хулни речи...
А ти да пееш свойте песни
до край – тъй както Ванга ти предрече.
© Живодар Душков Все права защищены