9 сент. 2010 г., 11:41

Ще плащаш с лихви 

  Поэзия » Другая
620 0 7

Къща ли строиш, приятелю?
Май отново се обърка...
Основите за дом налял си,
а трябваше да бъде църква!
И трябваше да палиш свещи -
по три на ден - за всеки грях!
Да ти простят 'от горе' всяко нещо,
което аз така и не успях.
Строш си дом. Така да бъде!
Но миналото ти крещи!
Не ще избяга! Не след дълго
ще плащаш двойно... тройно ти!
Градиш си дом, но църква ще излезе!
Икона имаш - хубава жена.
И двойно ще си плащаш греховете,
щом грейнат свещи - двете ти деца!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??