15 янв. 2010 г., 18:57

Ще се превърна 

  Поэзия » Другая
684 0 9

Ще се превърна в миг от вечността,

тогава, когато

отново наддумам звездите...

В един, тъй мъничък,

кратък миг,

тъй както кратка е всяка среща,

и всяка разлъка...

Тогава, когато обиграя облаците,

и ги науча да се преструват,

и се усмихват, след

всеки огнен бич,

покосяващ небето.

 

Ще се превърна в миг от вечността,

попътно,

тогава, когато дори

стръмнината срещу ми

влияе с обратно действаща сила

и се спуска стремглаво надолу,

всеки път, всеки път...

 

Ще се превърна в миг от вечността,

тогава, когато замръзнат водите

на онази река,

която все бушува в гърдите ми...

Ще се превърна...

в къс студена луна,

забравила да си тръгне на разсъмване.

И всеки път, всеки път ми крещи

до побъркване...

как ще се превърна в миг

от вечността само с едно

последно премигване...

 

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??