Ще те намеря, мила, щом луднал съм по тебе,
зад пет морета сини, зад десет планини,
дали във друг сезон или пък в друго време,
ти само прошепни ми - ела и остани!
Ще спра до теб сияещ със вятъра полъхнал,
букет ще ти сбера - ухаещи звезди,
любовен дъжд ще пия още неотдъхнал
и страстно ще те гледам с милувчени очи.
Като поточе бликнал, дошъл далеч от странство,
по устни ще притихна и няма да съм сън,
а ти, реката буйна, от нежност ще прелееш
със ласки - жадни пръсти в целунатия звън.
Ще те намеря, мила, щом луднал съм по тебе,
сред хиляди вселени със влюбени луни,
там слънчице ще сгушим - едно вълшебно време,
ти само прошепни ми - ела и остани!
© Красимир Трифонов Все права защищены