Ще видиш ти, ще видиш, само хвана ли Балкана!
Байряк ще си ушия - има -няма две недели.
Да пукне ранна пролет - за зелено да се хвана
и вдън гори отивам -ясно слънце невидели.
Направо ще завидят и шумкари и хайдути,
копривата завивка от коприна ще ми стане.
От изворче с елените, плашливи и кошути,
ще пия. И на ехото бъбриво ще пристана.
Градът тъй шумен и окаден - като стара печка,
ще ти помогне да забравиш...Но да се не слисаш,
щом дойда ще си водя за дружинка само... Мечка,
на мене страх да пази. Ти пък, да се куртулисаш*...
---------------------------------------------
Kуртулисал- умрял, отървал се.
© Надежда Ангелова Все права защищены