12 февр. 2013 г., 10:57  

Щит пред розата 

  Поэзия
897 0 1

Втора причина за омраза

Или как да се самоубием в нета, със стил,

вдъхновявайки драскачи на пасквил

 

Стъпка едно е:

пиши от сърце!

Само не споделяй, че държиш в ръце,

нещо по-материално от „душа“,

тъй влизаш моментално в колоната с греха.

Стъпка номер две:

за нищо, под това небе

не казвай, че търчиш щастливо,

с гадже младо и красиво –

ще драснеш нечие огниво

и ще те гръмнат с нещо гнило.

Стъпка три:

недей чети!

Най се пази от поезия,

че някоя малка амнезия

или даже случаен куплет

ще те стори на мъртъв поет.

Стъпка четири:

виж предните три

и ако още не си си навлякъл бели –

пиши – продължавай, давай, пиши –

нека душата ти нежна пищи!

И за последно – стъпка пет:

мъжът, само в боя, става поет!

За другата половина от света,

горещо препоръчвам любовта,

но ако си мъж, с чувствителна душа,

веднага започвай да водиш война!

 

А пък към теб, художнико на поетически ескизи:

Иизи, бой... иизи!

© Калин Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??