Изчаках малко да порасна
и уж живота щях да разбера.
Кога наляво и кога надясно -
самичка щях да мога да реша.
Защо от думи повече боли ни -
мама щеше да ми каже.
Защо тежат ни всичките години -
май времето не знае даже.
Защо от мъка и от радост плачем -
пишело го някъде във книга.
„Обич”. Думата какво ли значи?
И защо тъй трудно се постига?
А щях да разбера, като порасна.
Нищо писано във книгите ми няма.
И мама да ми каже май пропусна,
че отдавна вече съм голяма.
© Някоя Все права защищены