Душата ми
сега
е пусти улици,
в които скита пролетта,
а няма кой да я посрещне.
Из парковете
виолетките
се скъсват да цъфтят,
разтварят се
в зелени пъпчици
дърветата.
И щъркелите,
казват ми,
че на ята
прииждали.
Но само в моето огнище
все още
грее зимен огън.
Любовта
подпалила е
празните гнезда.
Дали
за пролетно пречистване?...
© Павлина Гатева Все права защищены
Поздравления!!!