Шумно е в косите на моряците -
заспиват чайки в техните нозе...
На юг изпращат ятото.
И плачат.
Мечтаех някога да съм море.
В пяната ми да сълзят делфини,
а ти, моряко...
Шумно е в косите ти!
С русалки в шепот щях да те поискам...
Морето няма глас.
Мълчах.
С овците.
© Лора Димитрова Все права защищены