Реших сиеста днес да си направя.
Чаршаф опънах, легнах си с усмивка на уста.
Пет минути имах да се сдуша с Морфея
И хоп- деца съседски удариха го на игра.
Камиончета летят, викове и смях се чува.
Как, кажете, в отговор да кресна им сега?
Чакам час, чакам два и ми се струва,
че вместо да съм в сън блажен, нерви ще троша!
Стискам зъби, "Омм" повтарям,
успокоявам се, че ей сега ще спрат.
Както всеки ден, на ушите си не вярвам,
но ей го – кучето комшийско лае в захлас!
Докато сама за стотен път беснея
стих написвам, да нарисувам картинката за вас.
И на Вселената се моля да уцеля
джакпот и чале да купя си завчас!
Отделено, многостайно и модерно
пристан тих ще е за трите нас.
Обещавам си, че там като за последно
край басейн ще спя и ще спра да мрънкам аз!
Думите изписани направиха магия.
На уличката ни настъпи внезапна тишина!
Да, сиеста е, но нека ми е орисия –
да се сбъдне и милионерската мечта!
19.08.2022 Ким Джаксън
© Боряна Христова Все права защищены