21 февр. 2007 г., 22:46

Силна съм 

  Поэзия
1901 2 8
Силна съм.
И без теб ще се справя.
Ще успея, повярвай ми -
                 колко му е!...
Силна съм и съм корава!
Вече минах по пътя
                 на болката.
Луда съм -
         чак за връзване
и каквото реша,
           го правя.
Да се върна ли?
Вече е късно.
Аз съм силна
       и съм корава.
Оцелях от омраза и упреци.
И тъгата не ме изнасили.
Всичко друго
        остана за утре.
Ще се справя -
        повярвай ми, мили.
Аз съм слаба и беззащитна -
всичко скъпо ти дадох отдавна.
Аз съм слаба, защото обичам
и на други
    нямам нищо за даване.
Но защо в пепелта да се ровя,
за да търся
       изстинали спомени?
Аз съм силна и съм корава.
Ще се справя.
       Живей си спокойно!

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??