СИНЬО
И синьото, синьото, синьо море,
прави очите ти, още по сини,
колко години се гоним, с тебе море,
колко години ... Да нагазя в очите ти,
сини море, да достигна в сърцето ти,
синьото, дето тупка в ритъм на бури, море,
и рибарите гони, с делфините...
Да се хвърля в ръцете ти сини,
море да докосна сестрите, вълните,
че без тебе в душата ми бурна, море,
няма никакво, никакво синьо.
А синьото, синьото, синьо море,
дето кара душата ми, да пее, в синьо,
ме обича дори и такава, с уморени криле,
и ме "облича", в бленувано синьо!
'17 Диана Димитрова
© Диана Димитрова Все права защищены