Синя нощ
Ела тъй нежна и любяща нощ
в този небесен град на сенки и тайни
облей всичко в син разкош
и в звук облечи звездните струни омайни
скрои в мъничка звезда
и оформи лицето на рая така изящно
че целият свят да се влюби в нощта
и не ще се кланят на слънцето крещящо
разтвори разкошния си цвят
както див мустанг искрици мята
сътвори в небесния си свят
красота безценна по-скъпа от всичко на земята
където с небесната си усмивка бялата луна
кара звездните факли да горят по-ярко
и върху кадифето синьо на нощта
ще за свети тя жарко
като бяла гълъбица
открояваща сред ято черни врани
тъй както ярката звездица
сред хиляди звезди отбрани
ето те нежна и любяща нощ с последния си дъх стаила
за да облечеш небето в синя пелерина
тъй както святата луна е посребрила
върховете на небесната градина!!!
27.11.2014.г.