СКЕЙТБОРД ЗА ДЪРТАЦИ
Свръхзвуков – през тавани, кухни, спални
животът прелетя край мен – "Конкорд".
И – тъй като съм пълен откачалник,
на шестдесет и осем купих си скейтборд.
Той – тоя скейт, ума ми тъй размъти! –
не беше просто скейтборд, а мечта! –
и паднах шестдесет и осем пъти,
обаче се научих да летя.
С кварталните хлапета по баира
се спуснах – и акъла ми се взе –
хвърчах – едно прекрасно буре с бира! –
или седемдесет кила мезе.
Въртях такива сложни пируети
и лупинги! – с младежки хъс и чар,
че даже всички фейсбукски поети
признаха ме за Майстор – и за цар!
Навярно съм изглеждал твърде смешен –
вместо да пия с внуците фрапе,
с мен цялата Галактика летеше! –
и аз – през нея! – варненско хлапе.
Днес – сгънат пред иконата Ти свята,
на теб се моля, Боже, през сълзи –
пази ми всички хора по Земята! –
летящите! – триж повече пази.
Ще ви оставя някой ден наследство –
не просто кухня, спалня, пък и двор,
а песен – за прекрасното ни детство,
което просто литна на скейтборд!
© Валери Станков Все права защищены
Поздравявам те.