27 нояб. 2015 г., 15:48

Скитник 

  Поэзия
377 0 10

 

 

 

Как ми се иска да поплувам

из Всемира,

без скафандър и без шлем,

като акула ...

не, като птица лекокрила,

устремена към залеза червен ...

да премина спиралата на времето,

с ръце да обгърна звездите

на моя роден Водолей,

пръсти да заровя 

на Вероника в косите,

рогата да погаля на Телеца - змей,

да видя Андромеда къде е

и защо Лебедът не обича Цефей,

да чуя Касиопея нежно

дали пак пее

на онзи там, Персей ...

Как искам ...

прикован под небето, над листа,

но с едничката си вяра,

че обрекло ме е времето /аз, клетия/,

да съм скитникът звезден след края ...

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??