Видя ли ме в
съня си тази нощ?
Нали ми каза,
че отдавна го желаеш.
Аз бях сега. И съм преди...
(За утре - може би не зная.)
Приседнала във старото кресло.
Мълчах
и тайничко
те наблюдавах.
Скришом.
Във душата ти надничах...
Потърсих там за себе си
най-скритото парче.
За да не ме виждаш.
И да не те будя.
Всъщност спиш ли?
Или така ми се струва?!
© Нели Все права защищены