О, съдба, пълна с изненади,
защо нощем над мен бдиш?
О, твоите високи прегради
само аз ли разбрах
колко ценни са те?
О, живот,
пълен с въпроси...
Ти ли мъчиш моята млада душа?
Защото...
Аз в теб отговора открих
и препятствията, изпълващи мечтите ми...
В мен смелост да вдъхнеш ти
ме пускаш в калта да падна
и да се изправя..
Защото ти си в моите ръце!
Аз бих могла тихо да те пазя
и с любов да те даря
и да те пазя от нечия омраза...
© Шери Назми Все права защищены
Има един мъртъв чичко на име Карл Орф, който ползва един средновековен текст:
"O Fortuna
Velut luna
Statu variabilis...."
И т.н.... може би ще ви е интересно и на вас!