Сладко и жестоко
Всичко свърши между нас, нали?
Всичко вече минало е само!
Пътят ни на две се раздели,
а до скоро беше път за двама.
Времето ли нас ни раздели,
или грешките ни непростими?
Любовта на две не се дели!
Колко пъти молех те – прости ми!
Ти да ми простиш не пожела.
Аз простих защото те обичах!
Толкова ли трудно бе това?
Във любов и вярност ти се вричах.
Който не обича не греши.
Той дори не може да прощава.
Има рози, има и бодли,
а сърцето обич заслужава!
Е, така е писано, уви,
с теб един за друг да бъдем спомен.
Истина е, любовта боли!
Като камък, тежък и огромен
тя в сърцето вечно ще тежи!
Като рана стара и дълбока,
незараснала, и ще кърви!
Любовта е сладка и жестока!
© Георги Иванов Все права защищены