24 мая 2017 г., 15:55

Славният български език 

  Поэзия
384 0 0

О, език свещен.

О, език прекрасний.

Кой ли не се отрече 

от тебе,

кой ли не те изостави?

 

Едва ли откриха твоята красота.

Едва ли знаят всички твои богатства.

Та ако ги знаеха едва ли ще се отрекат

от теб, ти, гордост наша,

ти, език страдалний.

 

Учете други езици,

там е бъдещето славно - това мълвят

българите днес.

А те не знаят, че си скрито злато,

скрито под нашите нозе ...

© Пламена Райчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??