"След 10 години"
Приятели останахме за цял живот.
Събра ни казармата - нашият университет,
в който бяхме изпратени от народа.
Влязохме различно умни момчета,
а излязохме пораснали мъже.
Споделяхме си всичко -
и храната, и писмата от момичетата.
Ходим си на гости - с повод и без повод.
Дори станах кум - за мен е голямо достойнство.
Заедно учихме, служехме и си вярвахме безрезервно.
Дори и на стотици километри един от друг -
ние се чуваме, виждаме и живеем със спомена.
Пак сме си същите момчета,
които вярваха в доброто и мразеха лъжата.
Вървяхме в крак - вървим и сега,
всеки със своите отговорности.
В живота на всеки мъж има моменти,
които, ако уцелят подходящ момент,
могат да променят завинаги съдбата му:
Приятели, благодаря ви, че ви има!
За „тогава", когато „сега" ще бъде „някога"!
© Гри Все права защищены
Казармата е нещо незабравимо, също и както хората, които срещаш там.
Поздрави.