СЛЕД КРАЯ НА КОНЦЕРТА
Щурчета се заселиха в ума ми,
напуснали изтляващото лято.
Не зная кой и как ме е придумал
да приютя гъдулките сърцати.
У мен сега от веселба кънти –
неспирно ден и нощ се леят песни.
Не ми достигат думички за стих
и тази лудост никак не харесвам.
Все някога ще се предам без бой.
Но моля се да стане малко чудо –
потъна ли в разюздания строй,
след мен да бликат звездни пеперуди.
© Валентина Йотова Все права защищены