След нас
След нас ще има изгреви красиви,
ще има нощи със безброй звезди.
Ще има залези със пламъци игриви
и хора със несбъднати мечти!
След нас ще има срещи и раздели,
омраза, злоба, завист и сълзи,
но ние своя път ще сме поели
към Рая или Ада може би!
Където и да е ще бъде краят
на един живот, една съдба.
За нас поне децата ни да знаят!
Да помнят свойте майка и баща!
Едва ли! Те живеят в друго време,
светът е друг-и алчен, и жесток!
От тях животът своето ще вземе
и ще даде на всекиго урок!
След нас любов ще има, ще живее
защото тя в сърцата е една!
Ще плаче някой, другият ще пее.
Всеки е със своята съдба!
12.09.2020 г.21ч.19м.
© Георги Иванов Все права защищены