В живота гайдите си свирят,
в сърцето нотите забиват,
Надежда нова на Земята идва.
Ще се рече: добре, нека се намира
в душите на хората, оставяйки следи,
добронамерени и умни.
Следите трайни помагат на човека:
да намери пътя към душата,
към мечтата, към ръката
и към любовта.
Следите трайни помагат на човека:
Да въздишаш,
да мечтаеш, да гребеш
към фантазиите необятни
далеч от човешката му гмеж.
© Станислав Стойчев Все права защищены