Орел, рак и щука,
по "волята народна",
ще търсят пак дослука *
с цел най-"благородна".
Какво ли ни очаква
през следващите дни?
Обещано "благоденствие"
или пък старите злини?
Правителство с "програма"
или кабинет със "малцинство"?
Чалма със петолъчка
или протести с "болшинство"?
Червените лудеят,
Борисов си мълчи,
"победно" всички пеят,
статуквото стои.
Станà каквато стàна,
да махнем със ръка,
но народът пак остана
със пръста във уста.
* Дослук /турц./ - приятелство
© Петър Петров Все права защищены