Да пиша за Левски не мога,
слова не ми стигат сега,
за личност, достигнала Бога,
твърде е малък света.
Герой като Левски се ражда
веднъж на много лета,
смъртта му в сърцата поражда
скръб и дълбока тъга.
Левски – светец е със име,
оставило трайна следа,
делата сами ни говорят,
не са ни нужни слова.
25. 01. 2002 год.
© Блага Енева Все права защищены