"Случайност наричаме всичко онова, което се случва, когато Бог е решил да запази анонимност"
Из "Воин на мира"
Не съм те срещала, но те познах.
Ти сякаш си кодиран нейде в мене,
дълбоко, във онази тишина
лишена от пространственост и време.
Извън пределите на паметта,
извън решетките на всяка моя клетка...
Навярно там, в покоя на духа
безкрайността е сложила отметка.
И по небесни анаграми,
неведоми за земна тлен,
Нощта се сви на оригами,
прегъвайки красиво теб до мен.
© любимка Все права защищены