Във лодката бях седнал и димях
на времето вълнистите цигари
и плувката лежерно си следях -
око е на късмета ми рибарски...
За златна рибка нямах свежа стръв –
обича тя хайвера на мечтите,
а с косъм, расъл в гривата на лъв,
ще хващам пак скумрии ненаситни...
но слуката... огъна моя прът,
опашка сребролюспа се замята,
русалка приказна – от плът и кръв,
ме дръпна… и направо във водата...
Вода нагълтах – тя ме улови
в косите си със дъх на водорасли
и на мига... целувка ми дари,
омая ме със перките си страстни...
И в океана – щастие намерих,
заселихме се във коралов риф –
русалчета във мидени постели
усмихнаха живота ни красив...
Честит празник на именниците, моряците, рибарите, банкерите и всички откровенци! Свети Николай да ви закриля!
© Михаил Цветански Все права защищены