1 мая 2014 г., 19:57

Служиме на суетата 

  Поэзия
326 0 0

Какво ли във живота си не правим,
със модата да сме добре.
И глупавата суета да славим,
и да  го правим от сърце...

Отказваме нормално да се храним!
Зачеркваме било и не било!
Но вятъра на Модата да хванем...
Да хвърлим някое кило!

Във фитнеса за хубост пак се мъчим,
със гирички и колела,
и със това пред другите се пъчим,
потта успешна, че била.

А можехме туй в работа да впрегнем,
дори да посадим цветя...
Или един десерт да пренебрегнем,
и да постигнем пак това.

Един път в седмицата, във неделя,
да хванем дивата гора,
и легнал във зелената постеля,
акъла си да събера!

Сега си правя тази равносметка,
но правил ли съм я преди?!
Нали и аз съм суетата четкал,
макар да знам, че ми вреди!
   14.04.2014г. София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??