Слънце
Слънцето ме буди
рано призори.
Очите стискам,
още ми се спи…
А пък то се смее,
боде ме с лъчи.
Клепачи отваря
със слънчеви мечти.
Пролет е навънка,
дървета цъфтят.
Листенца зелени
на слънце блестят.
Пролетта дошла е,
за любов зове.
Порив за живота
отново расте…
© Лилия Нейкова Все права защищены