СЛЪНЦЕТО
(за деца)
- Слънце мое, злато мое
откъде за нас изгря ?
- От изгрева със сутринта.
- Колко добрини донесе ?
- Разтопих снега от зимата,
донесох ябълки в градината
аромата на цветенца
от рози с тридесет листенца,
славейчета, лястовички
чирикат да зарадват всички.
- А на мен какво донесе ?
- Две бузки зачервени
с две устнички засмени.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Все права защищены