Една безкрайна синева,
а слънцето – парà от злато.
И птица, литнала сама,
от ярките лъчи огрята.
Един прекрасен слънчев ден,
изгрял от рано с топлината.
В зелено-жълто оцветен
той жаден пие от росата,
че въздухът трепти, трепти,
но вечерта ще захладнее
и със премигващи звезди
небето, цялото ще грее!
© Ани Иванова Все права защищены