Слънцето ми се усмихна,
ех, как ми се усмихна...
и блесна синева,
чиста, нежна синева...
и нищо, че е още зима,
ех, студена зима...
а грее светлина,
животворна светлина...
Миг от идващата пролет,
ех, прекрасна пролет...
и ражда се живот,
живият красив живот...
и нищо, че е още зима,
ех, студена зима...
а птици пак летят,
високо в небеса летят...
Бърза, тича пак реката
ех, тича пак реката...
и южняк полъхва,
как нежно пак полъхва...
и нищо, че е още зима,
ех, студена зима...
а кокичета разцъфват,
пак разцъфват...
© Магдалена Костадинова Все права защищены