СЛЪНЧЕВ ВЯТЪР
Капан за слънчев вятър заложих.
В огледалото слънчев лъч улових -
то стана слънчево зайче.
Тогава заложих мрежи от сенки.
Напразно. Немирникът потъна в листата.
От мед извая твоите коси.
Как да хвана слънчевия вятър?
Той в червеното вино искри.
© Мимо Николов Все права защищены