31 мар. 2017 г., 14:01

Слънчева наука 

  Поэзия » Другая
339 0 0
С чевръста походка, вирнат нос и брада,
със снежнобяла яка на тлъстата шия,
с начетено сложени върху късия нос очила,
млад диджей се гласи за доцентска тапия.
 
С уважение към достолепните кила и лукса,
порядъчните хора поемат новия си член,
вкарват си го целия, като дебела черна букса,
в канала на науката с принос най-почтен.
 
Вече влязъл във влажната и тясна дупка,
врязал се дълбоко в университетската среда,
движи се напред-назад, с умела в кръста чупка,
пори знанието, както птица въздуха с крила.
 
С формален диплом, но с реално уважение
към титлата и импозантната потентност,
какво му трябва на човека повече?
Милионче, остров и привидната почтеност.

© Александър Митков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??