Днес шарено, и слънчево яйце
ще рисува всяко мъничко дете
може в розово, подобно захарна наслада
или жълто като лимонада
Грабвайте деца от цветните боички
във буркани има, шарени за всички
кръгчета нашарени като слънца
радват в цветни багри детските сърца.
Днес шарено, и слънчево яйце
ще се роди Великденско, и радостно
в ръцете на дете, с усмивка от сърце
на всяко детско слънчево лице.
Автор: Деница Петрова
© Деница Петрова Все права защищены