1.
Слънчеви лъчи
се гмурнаха в морето.
Търсеха бисер.
2.
И от болката
се ражда красотата -
в сърце на мида.
3.
Пеят вълните.
С нежни, приспивни песни
люлеят звезди.
4.
Морският вятър
лудува пак с чайките.
Свободни души!
5.
Ах, море, море!
Отчаяно влюбени
реки те търсят.
6.
Сребърен гребен.
Нежните вълни решат
морска сирена.
7.
Тихо разсъмва.
Звезди притварят очи.
Отново е ден!
8
Слънчева мрежа
хвърли денят в морето.
Плени русалка.
9.
Морето плете
вълшебната си мрежа
за слънчеви дни.
10.
Още без шапка,
босоного лятото
бърза към плажа.
© Генка Богданова Все права защищены
той наистина има нужда да получи одобрението и насърчаваща дума от колеги по перо, чието мнение цени.