Слънчице
на първата ми внучка
Слезе по пъртинка малката Мартинка,
песничка запяла, хорце заиграла.
Да се радва мама, да се радва татко,
че такава радост всеки му е сладка.
Бабите запяли, кръшно заиграли,
леля и калеко с радост се хванали.
Дядовци се смеят, весело лудеят,
бързат на хорото да се залюлеят.
Смее се Мартинка, весела дружинка,
всеки я целува, нежно я милува.
Тя е слънце в старост, тя е нова младост,
приказна картинка - малката Мартинка.
На всички пожелавам такива Радостни и Весели празници!!!
© Гергана Спасова Все права защищены