Спънах се! Бутнах буркана с целувки!
Те разпилени по пода лежат!
Скачам със старите - грозни обувки!
Чудни предмети в съня ми кръжат:
Виждам дивана - как сяда на стола,
масата пада от радост по гръб!
Котките гледат “Две капки” във хола,
Рачков и Зуека, плачат от скръб!
Мама ми пише - домашните с Тати,
батко си хапва банан и омлет!
Ножът го стряскат - зелени домати,
искат му скалпа, покрити от лед!
Чешмата... си мие - зъбите с четка,
гъбата удря иглата с юмрук!
Храбро целувам - една мажоретка,
газим със нея - в полета от лук!
Всичко е толкова - цветно, игриво,
сякаш живея под смешна дъга!
Но, Мама ме буди! Гледам накриво!
Свършва сънят ми... и тази игра...
Юри
Йовев
Юни
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены