В минутите, в които си си мислил,
че сам си и отритнат и сломен
и търсил си едничък малък смисъл
от своето съществуване, битие
Тогава знай, че с теб били са всички
които в теб нашли са упование
Твои приятели, роднини или близки
подирили във тебе основание
Не можеш просто да ги предадеш
и да оттеглиш тихо свойта роля
в живота им. И щеш- не щеш
призван си със това да се пребориш
И тъй с достойнство на живота в края
когато готвят ни за Ад или за Рай
ще можеш ти открито да признаеш
"Бях син, брат, приятел до самия край"
© Росица Георгиева Все права защищены