От лимоните знам, че е кисело.
От бананите само сладни.
От мастилото, с болка изписано,
може би не горчи, а боли.
Обожавам "вкусът" на мастило.
С плодове аз не мога да пиша,
но с мастило разбирам и Дилов,
и чрез книгите мисля, и дишам.
Подредените букви ме чакат.
С птича песен ми галят слуха.
Като с пролетен, приказен вятър,
само с тях си осмислям деня.
© Валентин Йорданов Все права защищены