Всеки го е страх от нея!
Тя идва, без да си я канил,
и взема твоята душа.
След нея нищо не остава -
само едно безжизнено тяло.
Никой тя не пита иска или не
да тръгна е с нея.
Хваща с ледената си ръка
твоята душа и те към безкрая.
Всеки го е страх от нея!
Идва, без да си я канил,
и взема твоята душа.
Това е тя, Смъртта!
© Теодора Иванова Все права защищены
Гореща с темперамент.