Смъртта на Оловния войник
Оловният войник
от детството...
Не е оловен вече!
Всъщност -
и войник не е...
Гладът
откупи смелостта му
с продоволствени
купони,
напечатани
на същата хартия,
от която беше
и лодката крилата
на Мечтите му -
(сега предадена
за рециклиране...)
Сабята на Честта
ръждяса запокитена
в музея прашен
на Забравата...
Любовта! -
най-скъпото,
което
приюти за
спомен
от една
балерина,
е вече на
повикване...
А войничето...???
Да...
Войничето -
отдавна претопено,
намери своя нов
Живот
в пълнителя
с патрони!...
Разстрелващи
Надеждата!!!...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены